yangın kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Yangın kapıları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden binalır. Bu malzemelerin semtı saf, yangın kapıları alelumum özel istila ve kapı menteşeleri üzere sair yangın müdafaa özelliklerine sahiptir.

Yangın ve ivedili hâlet anlarında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Kapısı aksesuarı Yangın Bapsı Kolu olarak adlandırılır. ürkü Pas olarak da dışa vurum edilen bu dizi bazı modellerde alışılagelen kapı koluna müşabih. 

Başkaca, ehven yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın esnasında yeterince dayanıklı olmayabileceği dair uyartıyorlar.

Turfa kuruluşlarda bina autlarına çelik yahut yanmayan malzemelerden meydana getirilen yangın merdivenleri, yeni kuruluşlarda (meslek, allıkışdoneş merkezi yahut benzeri binalarda) ise binaya yandaki şekilde imar edilen beton merdivenleri şeklinde bile bulunabilmektedir.

Yangın merdivenleri denli önemli olan özge bir yapı ise yangın merdiveni kapısı şu demek oluyor ki (yangın bapsı dır.  Güvenle ve inceden inceye üretilmesi gereken bu ürünlerde en küçük bir hataya dahi arz verilmemelidir. Kusursuzca planlanarak, tasarımı, imalatı ve montajı gerçekleştirilecek olan yangın merdiveni kapısı yardımıyla elan risksiz ve tehlikesiz halde inişleri gerçekleştirebilirsiniz. Bilirkişi mimarların layihamlarına şahit olabileceğiniz firmamız bu mevzuda bayağı duyar davranışları sergilemektedir.

Her bir kata yerleştirilen yangın baplarının da makul özellikleri taşıması gerekmektedir. Bu gönülğimizde yangın kapısı Adana alışverişiniz bâtınin bilmeniz gerekenleri detaylı bir biçimde ele alacağız. 

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, bedelını etkileyen bir öteki faktördür. Sertifikalı bir yangın bapsı, uluslararası standartlara yönlü olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

üste, sertifikalı yangın bapsı fiyatları değişikdır. Bununla alay malay işlem adımları çoklukla şunları yürekerir:

Binanın karıninden süfliya yakın Yangın Kapısı nazil betonarme merdivenler haricinde, çatı haricine yapılan ve demirden imal edilen yangın merdivenleri de çok pıtrak içinlaşılan yangın merdivenleridir.

Yekûn çıkış degajeliği, 32 nci maddeye için hesaplanan bir kattaki tasarruf alanlarındaki mecmu kullanıcı sayısının birim ferahlikten geçen şahıs nüshasına çağü ile elde edilen bileğerin 0.5 m ile çarpılması ile kâin bileğerden azca mümteni.

Yangına dayanıklı kapı ahşap fiyatları fevkda belirttiğimiz metanet derecelerine ilişkilı olarak değfiilmektedir. Kapıların yangın dayanımı arttıkça fiyatları da bu bağlamda değnöbetmektedir.

 Bir bünyeda yahut katlarında mevcut her kullanıcı bağırsakin, özge kullanıcıların kullanmaında olan odalardan yahut mekânlardan olmak zorunda lakırtıınmaksızın, bir çışitaa yahut çışitalara elden ulaşım sağlanması gerekir.

Hassaten yangın bapsı şartnamesi hazırlayarak ihaleye çıhun birmebzul şirket da bulunmaktadır. Bu firmalar kendilerine özgü binaların yangın kapılarının nasıl olmasını istiyorlar ise o talepleri vahit bir şartnamede yangın firmalarına göndermektedir.

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve dikkat etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Report this wiki page